Kristine McGettigan

Mrs. Kristine McGettigan NBCT M.Ed



Full-Day Kindergarten
Room 103

kristine.mcgettigan@gilbertschools.net

"Kindergarten is a JOURNEY, not a race."

Welcome!

My name is Kristine McGettigan and this year is my 19th year teaching.  I LOVE teaching Kindergarten because it is the start of a love of learning. We are going to have a fantastic year full of fun, learning and life lasting memories. 

About Me:

I am a loving wife, proud mother, dedicated teacher, and a life- long learner.  

I have been teaching at Finley Farms Elementary since 1999 and I would not want to teach anywhere else.  I am proud to be a part of the Finley Farms Family.  

I graduated with a Bachelor of Fine Arts in Media Arts degree from the University of Arizona.  I also earned a post-baccalaureate certificate in elementary education from the University of Phoenix and I received my Masters in Education from Arizona State University. Additionally, I have earned certification as a National Board Certified Teacher.  

I look forward to working with your child and teaching them the importance of a strong work ethic, good character, and being KIND.  

Please feel free to contact me at any time with questions or concerns.  


Sincerely,
Mrs. McGettigan

Finley Farms Falcons Soar with Knowledge!

********************************

Daily Schedule:
(Monday, Tuesday, Thursday, and Friday)

8:38-9:00 Attendance, Lunch Count, Announcements, Morning Wake-Up Work, Morning Calendar

9:00-10:30 English Language Arts (ELA) Block
Fundations Letter-Keyword-Sound Cards, 
Fundation Lessons

10:30-11:00 Snack, Water, Restroom Break, and Recess

11:00-11:30 Interventions and ELA Centers (30 minutes) 

11:30-12:00 Writing (30 minutes) Science & Social Studies integrated

12:00-12:20 Math Calendar (20 minutes)

12:20 Get Ready for Lunch (
Hand Sanitizer, Get Lunch Box or Lunch Card)

12:25-1:10 Lunch and Recess

1:10-1:15 Restroom and Water

1:15-1:55 Special (Monday-LIBRARY, Tuesday, P.E. Wednesday-FLEX, Thursday-COMPUTER LAB (A) or Art(B), Friday-MUSIC)

1:55-2:00 Flip Attendance Cards, Put Away Lunch Boxes

2:00-3:00 Math (60 minutes)

3:00-3:15 Load Folders, Wipe off Tables, and Stack Chairs, Falcon of the Week (Star Student), and Class Bear

3:15 Line up to Go Home (Be Outside by 3:20)

Early Release Schedule:
(Wednesday)

8:38-9:00 Attendance, Lunch Count, Announcements, Morning Wake-Up Work, Calendar 

9:00-10:30 English Language Arts (ELA) Block 
Fundations Letter-Keyword-Sound Cards
Fundations
Science & Social Studies integrated

10:30-10:45 Snack, Water, Restroom Break, Recess

10:45-11:10 Interventions & ELA Centers (30 minutes)

11:10-11:40 Writing Activities (30 minutes) Science & Social Studies integrated

11:20-11:35 Read Aloud or Sharing

11:40-11:45 Get Ready for Lunch (Hand Sanitizer, Get Lunch or Lunch Card)

11:45-12:25 Lunch and Recess

12:25-12:50 Math Calendar (25 minutes)

12:50-1:20 Special (Wednesday-FLEX)

1:20-1:25 Flip Attendance Cards, Put Away Lunch Boxes

1:25-2:00 Math (35 minutes)

2:00-2:20 Load Folders, Wipe off Tables, Stack Chairs, Falcon of the Week (Star Student), and Class Bear

2:15 Line up to Go Home (Be Outside by 2:20)